They seem to make lots of good flash cms templates that has animation and sound.
Podobne

an image

Alleluja! W samą porę dwa debile zorientowały się, że są dla siebie stworzeni!

Na wierzchu poBo|y kawaBki masBa i posypa utartym na grubej tarce serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 40 min. Podawa w naczyniu, w którym ryba byBa zapiekana. 9. Minóg rzeczny z chrzanem 'N=8 7 E@V=>< Oczyszczone minogi zapiec na ma[le, uBo|y je na póBmisku. Chrzan utrze na tarce i wymiesza z masBem, sol i octem. Udekorowa nim minogi i podawa. (Dawny sposób przyrzdzenia wg M. Markewicza). 10. Pstrg na ma[le $>@5;L =0 <0A;V SkBadniki: 2 [redniej wielko[ci pstrgi (ok. 1 kg), 8-. ziaren pieprzu, li[ laurowy, 2 marchwie, 1/2 selera, tarta buBka, sól do smaku, natka pietruszki. Oczyszczone ryby umy, pokroi na kawaBki i wBo|y do rondla. Zala osolon wod, doda grubo pokrojone marchew i seler, li[ laurowy i pieprz. Gotowa na maBym ogniu do mikko[ci. Ugotowane kawaBki ryby wyj, posypa tart buBk i pola roztopionym masBem. Posypa posiekan zielon pietruszk. Podawa z ziemniakami. Przepis z gazety  !B@C=8" Nr 3, z 1.09.2000 r. UkraiDskiego Zemlactwa w Estonii. 196 / -/ % \. / & a/tgzBfrfr/^ !"     X £ ^V'VHB0WWV<VVV<HHB^VV.^. 3^-5- ^^cw/f/oa* 0ro{/< %0[!c %‘Ca.(/0wa^c^ >;>4=><C V >?5=L:8 <'OA> GBodnemu nawet opieDki misem.  1. Grzyby sma|one !<065=V 3@818 SkBadniki: 50 dag ró|nych [wie|ych grzybów, 2 By|ki masBa, cebula, 1,5 By|ki mki. Grzyby oczy[ci, pokroi, obgotowa w osolonej wodzie, obtoczy w mce, doda drobno posiekan i podsma|on cebul, posoli i sma|y do zarumienienia si grzybów. 2. Knedle ze [wie|ymi grzybami =84;V 7V A2V68<8 3@810<8 SkBadniku 1 kg ziemniaków, 35 dag mki, 3jaja, 50 dag grzybów, 2 cebule, 2/3 szklanki buBki tartej, tBuszcz, pieprz, sól. Grzyby oczy[ci, umy, pokroi w paski, cebul drobno posieka. Udusi grzyby z cebul na tBuszczu, wsypa tart buBk, wymiesza, przestudzi. Doda jajo, pieprz i sól, wymiesza na jednolit mas. Obrane ziemniaki ugotowa, przepu[ci przez prask, doda mk, jaja, posoli i wyrobi ciasto. Uformowa z niego waBek, pokroi na kawaBki, nakBada farsz i zlepia okrgBe knedle. Gotowa w osolonej wodzie, podawa polane stopionym masBem, albo sBonin przesma|on z cebul. 199 3. Grzyby sma|one na ma[le z ziemniakami @818, A<065=V 2 <0A;V, 7 :0@B>?;5N SkBadniki: 50 dag ró|nych grzybów, 2 By|ki mki, cebula, 60 dag ziemniaków, 3 By|ki masBa, By|ka buBki tartej, By|ka posiekanej natki pietruszki, pieprz, sól do smaku. Grzyby obra, umy, wBo|y na sito i obsuszy, po czym obtoczy w tartej buBce, wymiesza z drobno posiekan cebul i podsma|y na ma[le. Pod koniec sma|enia grzyby poBczy z mk podsma|on i rozprowadzon bulionem lub wod, wBo|y obrane ugotowane ziemniaki, wymiesza, posypa posiekan natk pietruszki i podawa. 4. Grzyby w cie[cie @818 2 BVABV SkBadniki: 5-7 dag suszonych grzybów (kapeluszy), szklanka mki, niepeBna szklanka mleka, 2 jajka, By|ka oleju, sól, tBuszcz do sma|enia. Grzyby umy, namoczy na noc w chBodnej wodzie, a nastpnie ugotowa do mikko[ci, odcedzi i lekko odcisn